Búvár és Nyaraló túrák

Horvátország, Krk-sziget- 2019-Június 5-10., Július 2-7., Szeptember 24-29.

grad_krkTúra ára: 15000 Ft (reggeli 2-szer, grillvacsora, szervezés költsége)

Hajós merülések 3.4.5. lesznek, így aki csak hosszú hétvégére szeretne jönni egy jót merülni hajóról, megteheti.

Utólsó nap a hajó korábban indul és érkezik vissza, hogy még aznapra haza érjünk.
Kezdő vizsga mellett különféle tanfolyamok végezhetők előre egyeztetve!
Merülések hajóról a legszebb, válogatott helyeken! (Cress-, Mali Plavnik-, Plavnik-, Krk-, szigetek szélénél.)

A merülések tartalmazzák a palacktöltést, regisztrációt, ólmot, bázis képviselőjének jelenlétét, hajós merüléseknél a hajót.


Spanyolország – Tossa de Mar- Csak előfoglalással 2020-ra!!!

 

Elképzelhető, hogy megnézzük Monte Carlót is!

Tartalmazza :a szállást, utazást, szervezést, túravezetést.

Elhelyezés: 2 ágyas fürdőszobás stúdiókban ,és ha ezek beteltek 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. A studiók rendelkeznek konyharésszel, erkélyük van. A fürdőszobás szobákban nincs konyharész és ablakuk tűzfalra néz. Törülköző biztosított mindkét szobatípusnál. Kedden takarítás, ágynemű és törülköző csere.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal, TV, Videó van.

Időjárás: Meleg időre kell felkészülni, akár 30-32 C fok is lehet! Aki autót bérel javasolt a légkondis jármű!

Búvárkodás:
Helyben lehet a kristálytiszta vízben merülni. A víz alatt hegyek-völgyek találhatók. Az öböl homokos.
Ha igazán jót szeretnénk búvárkodni érdemes 1-2 napra felkeresni a Medes-szigeteket! Ez a víz alatti nemzeti park egyedül álló és első a mediterrán tengerben. Olyan mintha az ős tengert látnád! Fűrészes sügérek, murénák, polipok, halrajok tömkelege.
A park 1990 óta létezik, 7 kis szigetből áll, több mint 500 hektár területen van védettség alatt. Tilos a halászat, horgászat! Igazi éden! Van roncs, egy 50 m hosszú tágas barlang. Pontosan 1345 féle növény és állatfaj van jelen a területen. A szigeteket Cousteau kapitány is felkereste és már 1955-ben felhívta a figyelmet a gazdag élővilágára.


Egyiptom – Búvárszafari- 2019-re minden hely elkelt!

 


Görögország – Zakynthos- Előfoglalás 2020-ra!!

zakyÁr tartalmazza: buszos utazást, medencére néző apartmant (légkondi, széf, tv, wifi, bár, étterem), búvárfelszerelést (kivéve ABC)
A kompjegy a szigetre külön fizetendő, kb. 20€ oda-vissza.

Egyéni utazással az ár : kb.  40000 Ft

Jelentkezés, befizetés: Teljes összeggel kb. 65000 Ft/fő utazással, apartmannal

Zakynthos a Jón-tenger harmadik legnagyobb szigete, Görögország nyugati partjainál. Legnagyobb nevezetessége az itt költő tengeri teknősök mellett az úgynevezett Hajóroncs-öböl, (Navagio Beach) amely csak a tenger felől közelíthető meg, és egy 1983-ban szerencsétlenül járt csempészhajóról kapta nevét. A félig a parti homokba temetett hajóroncs , a vulkanikus eredetű fehér homok, és a hihetetlenül tiszta víz (látótávolság 20-50m) miatt méltán vált ez a partszakasz a sziget jelképévé.
Zakynthos élővilágához hozzátartozik még a mediterrán fóka, valamint a víz alatt találkozhatunk barrakudákkal, murénákkal, langusztákkal.
Búvárkodás csak hajóról lehetséges amely egy nagy, gyorsjáratú búvárhajó! Búvárvizsga szükséges! Akinek nincs, felfedező merülés a helyi oktatóval, vagy addig levizsgázhat. Snorkelezés is lehetséges kisérőknek a hajóról. A merülések partközelben, gyönyörű helyeken vannak (pl.boltív, lepkebarlang, rákbarlang, denevérbarlang, üregek, öblök és egy letelepített motorkerékpárt is láthatsz. A csoportok szelektálva kezdők, haladók és mentő-mesterbúvárok. Merülhetsz 2 méteres víztől 40-ig.

Fakultatív programok:
A sziget körbejárása robogóval, quaddal, vagy autóval (bérlés szükséges) Gyönyörű helyek vannak! Pl. 2000 éves olajfa, borászat látogatás, emeletes barlang, Gerakas és Dafni-beach, Zakyntos város, világítótornyok, hajóroncs-öböl felülről.
Hajós túra a kék barlangokhoz
Hajós túra a Navaggió-öbölbe(hófehér homok, türkiz-azúrkék tenger, hajóroncs a parton)
Görög est tűztánccal (önálló rendelés, fizetés)
Motorcsónakbérléssel csónakázás elhagyott öblökhöz, barlangokhoz (pl. Love-cave :-)))
A szigetet érdemes bérelt robogóval vagy autóval körbejárni, a búvárbázist is így közelíthetjük meg, mint ahogy azt Görögországban már megszoktuk.
Robogóbérlés ára: 10-15 €/nap
Kisautó bérleti díja: kb.40 € /nap (10 €/ fő)


Görögország – Tolo- Előfoglalás 2020-ra!!

A legnépszerűbb nyaralóhely Toló, Athéntól 160 km-re délre, a Peloponnészosz-félszigeten, ahol még októberben is meleg a víz! Az apartmanból kilépve, közvetlenül a homokos tengerparton találod magad!

A fakultatív programlehetőség rendkívül bő:
– Athén, autóbuszos városnézés az Akropolisszal
– Korinthoszi csatorna
– Mükéné, Epidaurosz a 14000 fős színházzal, Nafpilon a régi főváros megtekintése
– Hajókirándulás ebéddel, fürdőzéssel
– Görög est
– Búvárkodás a közelben lehetséges, melyet előtte leszervezek.

Ár: busz+ apartman+ túraszervezés 65000 Ft/fő, egyénileg utazva kb. 45000 Ft/fő
pl. fapados járat Athénba,onnan busz vagy autóbérlés


Görögország – Sarti, Előfoglalás 2020-ra!

sarti3Utazás busszal( Légkondis busz, TV, Videó, ital) a nagyobb városokból gyűjtőjárat!
Apartman (medence, WI-FI,mágneskártya, TV, Mikro, szúnyogháló, redőny)
Búvárfelszerelés búvároknak(ABC-t mindenki magának hoz)
Túravezetés, motoros túravezetés, búvárasszisztencia
Kristálytiszta tenger, homokos part, jó társaság
Gyerekek részére úszásoktatás
Egyéni utazással az ár :

A Halkidiki-félsziget középső nyúlványán helyezkedik el Sarti, a kristálytiszta vize miatt kedvelt üdülőparadicsom. Homokos öblök, lassan mélyülő tenger. Kitűnő gyakorlóterep búvároknak, a hajós merülések gyakorlottaknak is nagyon szépek.
A csak nyaralni szándékozók is megtalálják számításukat!
Ahogy az lenni szokott, kb. 10 €/nap áron tudunk bérelni kétszemélyes robogókat, így kötetlenek vagyunk, motoros túrát szervezünk a félszigeten, amely idő alatt felkeressük a legszebb strandokat, éttermeket, borozókat és minden érdekes látnivalót.A búvárbázishoz eléréséhez is szükséges a motor.

Étkezés olcsón, friss gyümölcsök, zöldségek, gíros, musaka (rakott padlizsán), tengeri herkentyűk a legnépszerűbbek. Az apartmanban főzni is lehet.

Fakultatív programok:
Görög est,vacsorával, tánccal, korlátlan italfogyasztással kb. 35 €
Meteórák kb. 39 €
Hajós út az Athos félszigethez ebéddel kb. 28 €
Jelentkezés, befizetés


Görögország – Kefalonia- Előfoglalás 2020-ra

kefalÁr tartalmazza: buszos utazást, medencére néző apartmant (légkondi, széf, tv, wifi, bár, étterem), búvárfelszerelést (kivéve ABC)
A kompjegy a szigetre külön fizetendő, kb. 20 € oda-vissza

Jelentkezés, befizetés:

Kefalonia Görögország egyik legszebb szigete. Strandok, cseppkőbarlangok, hegyek (1600 m magas) gyönyörű ciprusokkal, kefaloniai fenyővel, vadlovakkal, egyedülálló növényzettel. Tehát aki szeret túrázni hozzon bakancsot! A sziget kb. kétszer akkora mint Zakynthos kb. 80 km hosszú. A fő látnivalók bejárásához kell min. 4 nap. Javasolt az autó bérlés. Körbejárjuk a szigetet, ellátogatunk a legszebb helyekre; mint feneketlen tó, víznyelők, főváros, tavas barlang, hegyek, strandok. Búvár szempontból is csodák várnak, vannak hajóroncsok, gyönyörű, nagy tavas barlangok, repülőgép roncs és tengeralattjáró roncs is. (az utóbbi megmerüléséhez csak rendkívül felkészült búvár mehet, tudtommal nincs ilyen köztünk 🙂 ) Csak haladó búvároknak ajánlom a merüléseket.
A víz kristálytiszta, vannak teknősök.Fakultatív programként áthajózhatunk Ithakára, részt vehetünk buszos szigetnéző túrán, görög esten. A sziget turistákt által kevésbé látogatott, vannak jó koktélozó helyek, éttermek és regenerálódhatsz a kefaloniai borral a Robolával. Hangos bulizóhelyek nincsenek.


Görögország – Korfu, Előfoglalás 2020-ra!!!

Az ár tartalmazza a buszos utazást, medencére néző apartmant (légkondi, széf, tv, wifi, bár, étterem), búvárfelszerelést (kivéve ABC)
A kompjegy a szigetre külön fizetendő, kb. 20 € oda-vissza.
Az ország minden nagyobb városából indulnak gyűjtőjáratok(buszok). A határ előtt átszállás a fő buszra amely, légkondis, TV-vel, videóval felszerelt, kitűnő állapotú. Az utazáshoz egyenlőre személyi igazolvány elegendő. A szigetre komppal megyünk át, ennek ára 10 €/fő/út.( kb. 1.5 óra) Korfu a Ion tenger legzöldebb szigete, méltán a legkedveltebb egész Görögországban. Gyönyörű homokos öblök, partok vannak szálláshelyünk közelében, de a búvárok örömére sziklás partok is vannak, kristálytiszta vízzel! A szigetet bejárhatjuk robogóval, bérelt autóval vagy a helyi iroda által szervezett buszos túrával. A főbb látnivalók Erzsébet királynő(Sissy) palotája és annak csodás kertje. Paleokastritsa a XIII: századi monostorral, a hegyek tetején lévő Bella-Vista kilátó. Átúszhatunk a ,, Szerelem-csatornán” párunkkal, ha szeretnénk, hogy szerelmünk sose múljon el! Ha meg nincs párunk, majd keresünk a helyszínen! Ahogy az szokott volt lenni :-)Hajókirándulást tehetünk Paxos és Antipaxos szigetére, ahol szintén gyönyörű kék barlangok vannak, de akár Albániában is tehetünk egy archeológiai kirándulást! Van görög est, de a tradicionális ételeket megkóstolhatjuk a kiváló tavernák bármelyikében. Merülés szempontjából vannak csodás barlangok mint a “Kék szem” és a “Szuper kék szem” sziklazátonyok mint az Ulysses Rock, falak, egy merülésre akár 10-12 féle halat is láthatunk. Próbamerülés nyaralóknak itt is lehetséges. A legjobb apartman van lekötve határidőig! Ingyen WIFI, TV, mikró, konyha, vízforraló, kávéfőző van.


Horvátország, Istria

A gyönyörű Istriai-félszigetre szervezünk búvártúrát, ahol olyan festői szépségű művészvárosok vannak, mint Rovinj, Vrisar, Porecs.
A gazdag közeli látnivalók, kellemes elfoglaltságot nyújtanak a családnak, gyerekeknek egyaránt. A partot 18 kis buja sziget szegélyezi,a víz mindig melegebb, mint máshol, kék zászlós minősítésű. A helyszínt jól ismerjük, hisz 25 éve itt kezdtük a tengeri táborokat és a tengeri kenuzást, melyet 12 évig megszakítás nélkül folytattunk.
Most. leutazásunk és személyes találkozónk alkalmával, sikerült mindent leszerveznünk és indulunk nyaralni, búvárkodni!
A planktonok szaporodása miatt (virágzás) csak a nyár eleje és nyár vége( ősz) alkalmas igazán a jó merülésekre, hogy lássunk is valamit! (nyáron romlik a látótávolság) Gyerekek részére melegen ajánlom a dínópark felfedezését, ahol életnagyságú, mozgó, hangot adó dínók találhatók! kb. 2 órás program. 🙂 Kisfiam még egy hét után is erről beszél állandóan!


Karib-tenger, Guadeloupe- Előfoglalás 2020-ra!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGuadaloupe apartmanban, vagy vitorlás lakóhajón Guadaloupe-Ill de Saint-Dominikai közösség és vissza útvonalon:

Időpont:  2020. április

A részvételi díj tartalmazza az apartmanosoknak:
a repülőjegyet, szállást trópusi kertben lévő apartmanban.

4 nap fakultatív program belépőkkel, ezek:
vízesés, kakaómúzeum, zoológiai-botanikai kert, vulkántúra, utána fürdőzés, rummúzeum, óceánlátogatás, St. Anna strand, hajózás egy közeli lakatlan szigethez.

Egyéb lehetőségek:
Flamingó és orchidea park
Csigamúzeum
Kávémúzeum
Búvárkodás a Cousteau Nemzeti Parkban ( kb. 28 €/merülés )
Strandolás, vásárlás, szigetfelfedezés
Autóbérlés a reptéren szükséges az üdülés időtartamára (kb. (8-15 €/fő/ nap kategóriától függően) Ehhez dombornyomott kártya kell, megfelelő limittel.

Tartalmazza hajósoknak:
a repülőjegyet, hajóbérlést, kapitányi díjat, ingyenes merülési lehetőséget a hajóról, csak a palacktöltést kell fizetni, 10 Eur/palack (saját kompresszorral vagy bázison töltetve)
A hajón a napi 3 étkezés és az italfogyasztás (rumpunch, carpirinja, sör) 15 €/nap. A vizet mindenki magának veszi.

Program:
Búvárkodás vagy sznorkelezés a Cousteau Nemzeti Parkban
Vitorlázás Ill de Saint szigetre, erőd a kertjében iguánákkal, kikötő megtekintése
Vitorlázás a Dominikai Közösség szigetére. Fakultatívan a sziget körbeutazása, Indián falvak, Trafalgár ikervízesés,forrongó tó megtekintése. Evezés az indián folyón. Fakultatívan merülés a Cabritz Nemzeti Parkban a helyi búvárbázis segítségével ( kb. 20 $ / merülés)
Vitorlázás vissza Guadaloupera ahol szokás szerint 1 napra cserélnek hajót autóra a szárazföldi csapattal és önállóan tetszés szerinti programon vesznek részt.

Dominikai Köztársaság- Csak előfoglalással 2020-ra