Búvártanfolyam

Búvártanfolyam Budapest. Búvártanfolyam Eger. Búvártúra. NEMZETKÖZI BÚVÁRTANFOLYAMOT INDÍTUNK NAUI OKTATÁSI RENDSZERBEN, melyet a világ bármely részén elfogadnak.

Következő búvártanfolyam:

Eger, Bitskey Aladár uszoda: 2019. november 30-dec. 1. Szombat-vasárnap

Szeretnénk, hogy a búváraink olyan képzést kapjanak, hogy mindenütt a világban megállják a helyüket. Tudjanak partról és hajóról is merülni. Ha csak egy mutogatni való búvárkártyát szeretnél, javaslom ne hozzánk gyere!

Itt keményen megdolgoztatunk a tudásodért, személyes instrukciókat adunk, nem kertelünk, nem tapsikolunk, hanem kitoljuk a korlátaidat. Tanulnod kell és merülni. Motiválunk, hogy minél képzettebb légy! A saját és társad biztonsága érdekében nagyon fontosak lesznek a tanultak és hálás leszel érte.

A NAUI oktató minősítéskor felteszi magában a kérdést: Engedném-e, hogy a szeretteim, párom,  gyerekem ezzel az általam képzett búvárral merüljön párban? Rábíznám az életét? Ha a válasz igen, mindannyian jó munkát végeztünk és búvár leszel.

Büszkék leszünk Rád, hogy a világ tengereit járva öregbíted a hírnevünket, mint annyi búvárunk. Hisszük, hogy legalább 9-10 tengeri merülés szükséges ahhoz, hogy biztonságban, oktató nélkül, a pároddal merülhess. Ezért nálunk 9 tengeri merülési szám alatt nincs kártya kiadás. Nem is volt soha búvárbalesetünk.

Tóban nem tartunk tanfolyamot, mert az első felkavarja az iszapot, utána mintha tejeskávéban merülnél. Mi azt szeretnénk, hogy legyenek látnivalóid, halak, korallok, színek és tiszta víz! Ehhez a legközelebbi tengerre Horvátországba utazunk az Adriai-tengerre, a Krk-szigetre. Ha ennél szebb helyen szeretnél vizsgázni Egyiptomba megyünk!  Szeretnénk,hogy sikerélményed legyen és megszeresd a búvárkodást! Ezért vendégeink több mint 90 %-a visszatér hozzánk!

Szeretnél búvár lenni, de nincs rá pénzed?

-Szervezz társakat és neked olcsóbb lesz vagy ingyenes!

TANFOLYAM HELYSZÍN IDŐPONT DÍJ
Kezdő Eger 2019.november 30-dec.1.  55000 Ft
Haladó Horvátország, Krk
Nitrox Horvátország, Krk
Elsősegélynyújtó, újraélesztő Eger
Mentőbúvár
Éjszakai búvár Horvátország, Krk bármely búvártúrán
Mélymerülő búvár Horvátország vagy Görögország bármely búvártúrán
Roncsbúvár Horvátország, Krk
Gyakorlat segéd egyéni megbeszélés szerint
DAN O2 Provider Eger 30.000 Ft
DAN AED Provider Eger 30.000 Ft
Mesterbúvár Eger és Horvátország

NAUI_LOGOIsmerd meg ezt a fantasztikus víz alatti világot! Végezz el egy NAUI búvártanfolyamot, és megnyílik előtted a világ!
Oktatás kezdőtől a búvármester szintig, csak kis létszámmal, tengeri merülési gyakorlattal.
A NAUI az Amerikai Haditengerészet (U.S. NAVY) módszereit használó, 1960 óta működő, a legbiztonságosabban oktató világszervezet, amely az elit búvárokat képzi szerte a világon, a minőséget helyezve előtérbe.

KEZDŐ BÚVÁR – Scuba Diver (Open Water-nyíltvízi légzőkészülékes búvár)

Jelenleg az ország egyik legkorszerűbb fedett uszodája Egerben található,  pezsgőfürdővel,  szaunával is. Este sétálhatsz a történelmi városban, ellátogathatsz a Szépasszony-völgybe és megkóstolhatod a tüzes Egri Bikavért. A tanfolyam intenzív, mert manapság mindenki időhiányban szenved. Ha rááldozol egy hétvégét az uszodai részre, és csak erre koncentrálsz, nem hiányzol különböző okok miatt, itt vagy és tanulunk! Így nem kell felszabdalnod a heteidet!

7 napig foglalkozok veled: 2 napot az uszodában reggel 8-17.30-ig, és 5 napot a tengeren!

A vizsga után búvárkodási lehetőség búvártúráinkon, egy igazi jó csapattal!

A tanfolyamdíj tartalmazza:

 • a személyenként 300.000 Ft értékű búvárfelszerelés bérleti díját az uszodai gyakorlat idejére,
 • levegőtöltést az uszodai gyakorlat idejére,
 • elméleti és uszodai gyakorlati oktatást,
 • pályabérletet,
 • tengeri gyakorlati, tengeri környezet és élővilág oktatást

Az elméleti és uszodai oktatás egy min. 9 merülésből álló tengeri gyakorlattal egészül ki. A búvártanfolyamon végzettek nemzetközi NAUI búvárigazolványt és oklevelet kapnak a NAUI-tól, mely 40€-ba kerül. Nem kell tanfolyamdíjat fizetnie annak, aki 4 (velünk kapcsolatban nem álló) tanulót szervez a tanfolyamra.

HALADÓ BÚVÁR – Advanced Diver

Alapfeltétel: Scuba Diver

A haladó tanfolyam ára: 45.000 ft, tananyaggal.
Tengeri búvártúrán van lehetőség a tanfolyam elvégzésére.

A haladó búvár képzettséghez 6 speciális merülés kell ( 3 kötelező feladat + 3 szabadon választott.)

A három kötelező feladat:

 • mélymerülés
 • éjszakai merülés
 • víz alatti navigáció

Szabadon választhatóak:

 • víz alatti fotózás,videózás
 • hajóról merülés
 • kutatás és felhozatal
 • nehéz tárgyak felhozatala emelőballonnal
 • roncsmerülés (külső megfigyelés)
 • hullámzásban vagy áramlásban merülés
 • felfedezés és vízalatti térképezés

E tanfolyam után már különféle körülmények között is megállod a helyed, “igazi búvár” leszel. Mindenkinek ajánlott, mert oktató felügyelete mellett tanulhatsz és szerezhetsz tapasztalatot.

NITROX BÚVÁR -NAUI EANx Diver

Alapfeltétel: Scuba Diver

Tengeri búvártúrán van lehetőség a tanfolyam elvégzésére.
Ha szeretnél több időt a mélyben tölteni, és kevesebbet a felszíni regenerálódással, biztonságosabban és egészségesebben merülni, akkor most jelentkezhetsz egy NITROX tanfolyamra, ahol megtanulhatod e speciális gázkeverék bizonságos használatát.Az elméleti rész és a vizsga egy napot vesz igénybe. Tananyagot biztosítunk.

A szükséges gyakorlatok:
gázkeverék analizálása
MOD kiszámítása
két merülés NITROX-szal

Elsősegély-nyújtó,szív-tüdő újraélesztő tanfolyam – First Aid/CPR

Mindenkinek ajánljuk ezt a tanfolyamot! Az életben (a búvárkodáson kívül is) nagy hasznát veheted, ha segítened kell egy hozzátartozódon, embertársadon. A tanfolyam kiterjed a teljes átvizsgálásra, minden sérülés ellátására, életmentő kezelésekre. A mesterséges lélegeztetést szívmasszázst, úgynevezett ambu-babán készségszintig gyakoroljuk. Tartalmazza a búvárkodás speciális eseteinek ellátását, a megfelelő búvár elsősegély csomag összeállítását, valamint a veszélyes tengeri élőlények okozta sérülések ellátását. A tanfolyam végeztével nemzetközi kártyát és oklevelet adunk.

Mentőbúvár tanfolyam – Rescue Diver

 Scuba Diver, First Aid/CPR,  O2 PROVIDER,  AED PROVIDER

Mindenkinek ajánlott, hogy olyan társsal merüljön, aki baj esetén segíteni tud és ki tudja menteni, akkor is, ha elájul, elfárad, beakad, pánikol, megsérül. Ez ugyanúgy tőled is elvárható, hogy biztonságot tudj nyújtani a merülőtársadnak. A tanfolyam tartalmazza a vészhelyzeti teendőket, víz alól és vízfelszíni mentést eszközökkel és anélkül. Ájult búvár mentését, lélegeztetését, újraélesztését különböző szituációkban és körülmények közt. A búvárbetegségek elsődleges ellátását, oxigénadást. A mentőbúvári végzettséghez szükséges még egy 3 napos tengeri gyakorlat, ill. vizsga is!

Éjszakaibúvár tanfolyam – Night Diver

Alapfeltétel: Scuba Diver

Éjjel olyan különleges élőlényeket figyelhatünk meg a víz alatt, melyeket nappal ritkán,vagy egyáltalán nem láthatunk. Ilyenek a világító planktonok, alvó halak, kinyíló korallok. Láthatunk polipot, murénát vagy angolnát vadászat közben és a fényre odajövő tintahalakat. A színek csodálatosak a lámpa fényénél, figyelmünk a megvilágított színes területre, élővilágra koncentrálódik, mely csodálatos élményt nyújt. Lekapcsolod a lámpát és a vízen keresztül csodálhatod a csillagokat, holdat, ahogy ezt mi is tettük. Ha elvégzed ezt a tanfolyamot, a legkedvesebb, legemlékezetesebb merüléseid biztosan az éjszakai búvárkodások lesznek. A tanfolyam tartalmazza a tervezést, felkészülést, lámpakarbantartást, jeleket, éjszakai felszerelést, eljárásokat, tájékozódást, merülési technikákat.

Mélymerülő búvártanfolyam – Deep Diver

Alapfeltétel: Advanced Diver

Vannak olyan látnivalók a víz alatt, pl.:roncsok,üregek, hatalmas legyezőkorallok, homárok, languszták, kagylók, nagytestű halak, melyek általában csak mélymerüléssel érhetők el. Mélymerülésen a 18-40 m között történő merülést értjük. Ha valóban jó, képzett, biztonsággal merülő búvár szeretnél lenni, mindenképp ajánljuk ezt a tanfolyamot. A mélymerülő búvártanfolyamon többek közt megismerkedhetsz a tervezéssel, plusz és módosított felszerelésekkel, hogyan kerülheted el a mélységi mámort, dekompressziós betegséget, mik a tüneteik, kezelésük. Megismerkedhetsz a búvárkomputer használatával. Oktató felügyelete mellett, biztonságban szerezhetsz gyakorlatot a mélymerülések során.

Roncsbúvártanfolyam – Wreck Diver – külső megtekintés

Alapfeltétel: Advanced Diver

A roncsmerülés a búvárkodás csúcsa! Lemerülsz egy XVIII. századi roncshoz,ahol kanócos ágyúkat találsz egymásra csúszva (Topovina), vagy egy II. világháborús hadihajóhoz, ahol beállsz a légvédelmi ágyúhoz, kezed a fogantyúra teszed és a célkeresztbe nézel.(Coreolanus) Láthatsz elsüllyedt tankot, mozdonyt, melyek a hajóról estek ki.(Thistlegorm) Csodálatos élmény! Ha roncsot szeretnél megnézni, például az Adrián, kérni fogják ezt a kártyádat az orvosi igazolás mellett. Azon kívül, hogy ez a belépőd, egy jó előkészület és előfeltétel a behatolásos roncsbúvárkodáshoz. A tanfolyam többek közt tartalmazza a biztonsági tényezőket, a fedett környezet veszélyeit, beakadást, plusz és módosított felszereléseket. Roncsok elhelyezkedését, információforrásokat, törvényes szempontokat a tárgyi leletekre, műkincsekre vonatkozóan. Biztonságban, felügyelet mellett szerezhetsz gyakorlatot és kártyát az első néhány roncsmerülésednél.

Gyakorlat segéd tanfolyam – Training Assistant

Alapfeltétel: Advanced Diver, Rescue Diver

Ez a tanfolyam felkészíti a búvárt arra,hogy tréning-asszisztensként segédkezzen az oktatónak a búvárképzés során. A képzés elősegíti a búvár elméleti és gyakorlati tudásának mélyebb fejlesztését. A minősítés után az asszisztens max. két tanulót kísérhet a felszíni vagy vízalatti túrán, segédkezhet olyan feladatokban, amelyek növelik a tanulók biztonságát, vagy a képzés hatékonyságát. A munka során a gyakorlatsegéd jelentős tapasztalatra tehet szert. Jelentkezés konzultáció és szintfelmérés után.

DAN oxigénes elsősegélynyújtó -DAN O2 PROVIDER

Alapfeltétel: ASHI First Aid/CPR

Ezen a tanfolyamon elsajátítható a búvárbalesetek kezeléséhez szükséges oxigénes elsősegélynyújtás. Az oxigénnel történő azonnali elsősegélynyújtás a leghatékonyabb módja annak,hogy a búvár maradandó károsodások nélkül, vagy a legkisebb károsodással vészelje túl a balesetét. Megtanuljuk a DAN oxigénes egység kezelését 3 féle maszkkal, többféle szituációban. A tanfolyam elvégzése búvároknak mindenképpen ajánlott, de nem búvároknak (kísérőknek, családtagoknak) is érdemes elvégezni. A tanfolyam sikeres elvégzője DAN Oxygen Provider minősítést kap.

Külső defibrillátoros elsősegélynyújtó – DAN AED PROVIDER

Alapfeltétel: ASHI First Aid/CPR

Ezen a tanfolyamon elsajátítható a hirtelen szívmegállás esetén alkalmazható defibrillátor kezelése.
A tanfolyam során a hallgatók megtanulják a hirtelen szívmegállás felismerését, az alapvető életmentő technikákat, beleértve a külső defibrillátor alkalmazását, valamint az AED egységek karbantartását. Szerencsére egyre több helyen találunk ilyen életmentő eszközt (áruházak, benzinkutak, buszok stb.) csak tudnunk kell szükség esetén használni. A tanfolyam elvégzése búvároknak, hajóskapitányoknak mindenképpen ajánlott, de nem búvároknak (kísérőknek, családtagoknak) is érdemes elvégezni. A tanfolyam sikeres elvégzője DAN AED Provider minősítést kap.

Mesterbúvártanfolyam – Master Diver

Alapfeltétel: Advanced Diver, RescueDiver + Specialities

A NAUI támogatja a folyamatos tanulást! Be kell látnunk, hiába van valakinek akár több száz merülése, ha bizonyos szituációkban nem tudja mit kell tennie. A tanfolyam során magas szinten sajátíthatók el a búvárkodás elméleti, gyakorlati tudnivalói. Megismerkedünk a hajózással, kötél technikákkal. A végén mindent tudni kell, közel oktatói szinten. A hobbi búvárkodás legmagasabb fokozata a mester búvár. Szeretném, ha a tanfolyam elvégzése után büszke lennél erre a címre! Úszás szintidők: 400 m 10 percen belül, bármilyen úszásnemben, 800 m búvárfelszerelésben, palack nélkül, snorkellal 18 percen belül.